maanantai 9. helmikuuta 2015

Ricotta-pinaattilasagne


Maanantai-illan ruokana meillä oli kokkeilussa vihreä pikalasagne.  Tämä annos on kahdelle hengelle.

Väliinlaitettavaan massaan laitoimme purkin (250 g) Ricottajuustoa, puolipakettia fetaa, pakkauksen (70 g) pinaattia, 10 cm pätkän purjoa, puolikkaan chilin, raastettua sitruunankuorta, 2 valkosipulin kynttä 1 rkl oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria myllystä.




Keitin pinaattisia lasagnelevyjä runsaassa vedessä, jossa oli suolaa ja oliiviöljyä, noin 9 minuuttia. Tähän kahdenhengen annokseen tuli 5 levyä, mutta suosittelen keittämään ainakin yhden varalevyn rikkoitumisen varalle. Levyt tulee laittaa heti tämän jälkeen kylmään veteen, jotta ne eivät tartu yhteen.

Voitelin levyt ennen kokoamista sulatetulla voilla, jossa on kunnon loraus sitruunan mehua.



Puolitetut levyt kokosimme yhden hengen annoksiksi niin, että joka väliin tuli ohut kerros juustomassaa.



Noin viiden kerroksen jälkeen pinnalle ripoteltiin Parmesanin ja Punaleima-Emmentalin sekoitusta.



Paistoimme annoksia kuumassa uunissa (250 astetta) grillivastuksella noin 10 minuuttia.




Aivan mainiona kyytipoikana maistui Francois Lurtonin Mas Janeil Petit Pas Blanc 2012. Tämä veikeä Grenache Blanc:in, Grenache Gris:n ja Macabeun yhdistelmä Cotes du Roussilonin alueelta on yksin hieman ujo, eikä tuo esiin parhaita puoliaan. Tämän vihreän lasagnen siivittämänä viini puhkesi kukkaan ja oli raikkaan hedelmäinen ja vivahteikas… nam! Viini on listattu Alkon tilausvalikoimaan. Tilaa omasi ja kokeile itse (kts. tästä).


Ihastuttavan makuinen pastaruoka, mutta kehitysideakin silti syntyi tässä jälkiähkyssä. Ruoka vaatisi mielestämme enemmän kasvista suuren juusto- ja pastamäärän seuraksi. Ensi kerraksi ideoimme yhden kerroksen, johon tulisi kesäkurpitsaa nopeasti valkoviinissä keitettynä ja hieman maustettuna. Myös tomaattikerros voisi sopia, mutta pidimme annoksen vihreästä sävystä, niin siksi emme sotkisi siihen chiliä enempää punaista väriä.

-Sanna ja Joa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti